Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση από 06 & 07 Δεκέμβρη στο Αγρίνιο

Η πρωινή πορεία της 6ης Δεκέμβρη που είχε καλεστεί από μαθητές/φοιτητές- τριες χτυπήθηκε σφοδρά και απρόκλητα από περισσότερες από 4 διμοιρίες των υ.μ.ε.τ στο πεζόδρομο έξω από το δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των δυνάμεων της αστυνομίας χτυπήθηκαν πολλά άτομα από τα γκλομπ της “δημοκρατίας” ενώ πραγματοποιήθηκαν και τρεις προσαγωγές, οι οποίες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις (δείτε φωτό από την επίθεση των τρομοκρατών της αστυνομίας εδώ). Άμεσα στήθηκε μικροφωνική στη πλατεία Δημοκρατίας ενώ όλα τα απογευματινά καλέσματα μεταφέρθηκαν για τη πλατεία Δημάδη και ώρα 18.00. Ήδη η μικροφωνική είχε πλαισιωθεί από δεκάδες κόσμο ενώ με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερος κόσμος συνέρεε για να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση των τριών προσαχθέντων και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον αναρχικό απεργό πείνας Ν. Ρωμανό.
Οι συγκεντρωμένοι στη πλατεία Δημοκρατίας πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία σε όλο το κέντρο της πόλης. Στη πορεία συμμετείχαν 450 περίπου άτομα, με το μαζικότερο μπλοκ να είναι αυτό του Α/Α χώρου το οποίο είχε πλαισιωθεί και από πολλούς νεολαίους/έες. Το αριστερό μπλοκ (Α.Ν.Τ.Α.Ρ.Σ.Υ.Α και Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α) είχε αξιοσημείωτη παρουσία με το Α.Ν.Τ.Α.Ρ.Σ.Υ.Α να σχηματίζει δικό του μπλοκ.

Η πορεία εκτός της μαζικότητας της είχε και πολύ παλμό ενώ σε όλη τη διάρκεια της φωνάζονταν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, συνθήματα κατά της κρατικής καταστολής και των μπάτσων καθώς και αντιφασιστικά. Διμοιρίες υ.μ.ε.τ/ο.π.κ.ε ακολουθούσαν από μακρινη απόσταση τη πορεία στη μεγαλύτερη διάρκεια της. Η πορεία αφού διένυσε το μεγαλύτερο κομμάτι του κέντρου της πόλης κατέληξε στη πλατεία Δημοκρατίας όπου πολύς ήταν ο κόσμος που παρέμεινε εκεί για αρκετή ώρα.

Τη Κυριακή 07/12, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί περισσότεροι από 80 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου για να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των 3 συλληφθέντων, μετά από τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το χτεσινό πρωινό μετά από την απρόκλητη και βάναυση επίθεση των μπάτσων στη μαθητική και φοιτητική πορεία. Τελικά οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με τις κατηγορίες να αφορουν πλημμεληματα κατηγορίες ενώ ορίστηκε δική για τις 29 Γενάρη του 2015.

Η παρουσία τις αστυνομίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν πάλι προκλητική. Μάλιστα, αφού οι 3 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, πραγματοποιήθηκε μίνι πορεία από τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους από το Δικαστικό Μέγαρο προς το κέντρο της πόλης με τις δυνάμεις των υ.μ.ε.τ/ο.π.κ.ε να ακολουθούν από κοντινή απόσταση και για κάποιο χρονικό διάστημα τους πορευόμενους κάτι που αγανάκτησε ακόμη και  κατοίκους της περιοχής που άρχισαν να φωνάζουν ενάντια στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής.


Επίσης στις 07/12 και κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναιτωλικός-Πανιώνιος οι οργανωμένοι οπαδοί του συνδέσμου Warriors-Θύρα 6 ανάρτησαν πανί αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου