Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κείμενο της κατάληψης Apertus με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Τα ξημερώματα της 17ης του Γενάρη του 2013 ο 26χρονος μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμάν, εργάτης από το Πακιστάν, δέχεται επίθεση και δολοφονείται εν ψυχρώ από τους φασίστες συμμορίτες της χρυσής αυγής Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο στα Πετράλωνα της Αθήνας. Ο Σαχτζάτ Λουκμάν ήταν σε ποδήλατο όταν οι δολοφόνοι τον πλησίασαν από πίσω οδηγώντας μηχανάκι και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ. Η αντίδραση κάποιων κατοίκων ανάγκασαν την αστυνομία να ασχοληθεί με αποτέλεσμα οι φασίστες δολοφόνοι να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα ενώ πάνω τους βρέθηκαν τα μαχαίρια που χρησιμοποίησαν. Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι τους, βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια καθώς και προπαγανδιστικό υλικό της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά και σε συνδιασμό με τις καλυμμένες πινακίδες του δίκυκλου στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι φανερώνουν ότι αποτελούσαν και αυτοί μέλη των ταγμάτων εφόδου και ότι είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών.

Η στάση των μ.μ.ε απέναντι στο γεγονός ήταν η αναμενόμενη. Η εν ψυχρώ και με ρατσιστικό υπόβαθρο δολοφονία χώρεσε και παίχτηκε με το ζόρι κανα δυο φορές από τις ειδησεογραφικές εκπομπές των καθεστωτικών μ.μ.ε και την άλλη μέρα απλά εξαφανίστηκε. Ακόμη, το υπουργείο «προστασίας» του πολίτη προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ενώ οι δολοφόνοι δεν παραπέμφθηκαν καν με το νόμο περί ρατσισμού. Εννοείται πως κανάλια, κόμματα και κρατικοί φορείς προσπάθησαν να παρουσιάσουν το γεγονός ως μια «δυσάρεστη εξαίρεση». Από την πρώτη στιγμή η κοινή γραμμή μπάτσων και μ.μ.ε μιλούσε για μια παρεξήγηση μεταξύ των δυο μεθυσμένων φασιστών και του μετανάστη εργάτη επειδή αυτός τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του και για αυτό το λόγο αυτοί του έριξαν και μερικές μαχαιριές σκοτώνοντας τον…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δολοφονία του 26χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν δεν αποτελεί ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Τα τελευταία χρόνια στη πόλη της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα έχουν σημειωθεί χιλιάδες επιθέσεις σε μετανάστες και πρόσφυγες. Το κράτος αφού προχωρά στην εκμετάλλευση και στην αφαίμαξη της εργατικής δύναμης των "αόρατων" μεταναστών, αυτών χωρίς χαρτιά δηλαδή (κάτι που συνεπάγεται πολυ φτηνά εργατικά χέρια χωρίς ασφάλεια και ιατρική περίθαλψη, συνθήκες δηλαδή που αγγίζουν τα όρια της δουλείας) στη συνέχεια προχωρά σε απελάσεις, σε επιχειρήσεις σκούπα στέλνοντας χιλιάδες ανθρώπους στα κέντρα κράτησης καθώς και στη τρομοκράτηση και το ξυλοφόρτωμα ανθρώπων που ζητούν είτε καλύτερη μεταχείριση είτε απλά τα δεδουλευμένα τους. Και όταν δεν επαρκούν τα επίσημα μέσα του κράτους, τότε είναι που ενεργοποιούνται τα παρακρατικά δεκανίκια του, τα τάγματα εφόδου και τα μαχαίρια των φασιστών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχτζάτ Λουκμάν.

O φασισμος τσακιζεται στο δρομο


Κατάληψη Apertus
Αγρίνιο, Ιανουάριος 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου